Direct naar content

Jaarverslag 2020 Leidschendam-Voorburg

Jaarverslag

2020 was een bewogen jaar. Velen werden direct of indirect door corona geraakt. De crisis veranderde het dagelijks leven van iedereen. En nog steeds lijkt het ‘normale leven’ ver weg te zijn. De Gemeentelijke ombudsman en Jeugdombudsman zien dat van de gemeente en de jeugdzorgorganisaties een flinke extra inspanning en veel flexibiliteit is gevraagd om het coronavirus het hoofd te bieden. Er zijn daarbij veel goede dingen gedaan.

Tegelijkertijd is deze uitzonderlijke situatie nog niet voorbij. Dit verslag is opgemaakt in een periode dat ook voor de Gemeentelijke ombudsman en Jeugdombudsman een groot deel van hun activiteiten ingeperkt waren door de richtlijnen om het coronavirus in te dammen, de inloopspreekuren op dinsdagmiddag konden vanaf maart niet doorgaan en zijn vervangen door telefonische spreekuren. Vanuit onze verschillende taken komen wij op voor mensen die vastlopen en helpen wij ze verder. Kinderen die niet de hulp krijgen die ze nodig hebben, burgers die vastdraaien in de bureaucratie of van het kastje naar de muur worden gestuurd.

Ons jaarverslag is bedoeld om inzicht te geven in wat er in deze gemeente leeft. Welke vragen, problemen en klachten aan ons zijn voorgelegd en hoe die door ons zijn opgepakt en afgehandeld. Het jaarverslag begint met een gedeelde analyse van onze belangrijkste aandachtspunten voor de gemeente en instellingen waar wij over gaan. Het jaarverslag biedt verder inzicht in het dagelijkse werk van zowel de Gemeentelijke ombudsman als Jeugdombudsman.

Jaarverslag 2022 Leidschendam-Voorburg

In de afgelopen jaren zijn bij de Gemeentelijke ombudsman en de Jeugdombudsman relatief weinig klachten binnengekomen van inwoners van Leidschendam-Voorburg. In 2022 is het aantal…

Lees verder: Jaarverslag 2022 Leidschendam-Voorburg
Bureau vol documenten met grafieken, een laptop, een vergrootglas, een bril en pennen.