Direct naar content

Nieuwe ombudsman staat direct klaar voor inwoners tijdens het inloopspreekuur op Donderdag 6 juni in Leidschendam

Nieuws

Carina van Eck beëdigd als Ombudsman Leidschendam-Voorburg met Burgemeester Vroom.
Carina van Eck beëdigd als Ombudsman Leidschendam-Voorburg, met de felicitaties van Burgemeester Martijn Vroom.

Carina van Eck nu ook beëdigd als Gemeentelijke ombudsman Leidschendam-Voorburg

Leidschendam, 5 juni 2024 – Op 25 april was Carina van Eck al officieel beëdigd als de nieuwe Gemeentelijke ombudsman voor Den Haag. In Leidschendam-Voorburg gebeurde dit op 4 juni. In het prachtige gemeentehuis, waar de geschiedenis en de moderne tijd bij elkaar komen, werd Carina van Eck unaniem benoemd. Op donderdag 6 juni is Van Eck samen met haar team direct aanwezig op het inloopspreekuur in Leidschendam.

Verheugd en vereerd

Carina van Eck voelt zich verheugd en vereerd met haar benoeming.

“De gemeente doet veel belangrijke en complexe zaken, die direct impact hebben op het leven van inwoners. Denk bijvoorbeeld aan leefbaarheid, bereikbaarheid, bestaanszekerheid, of vergunningen. Veel gaat goed, kijkend naar de veelheid en de complexiteit van dat werk.

Maar als het misgaat, heeft het ook direct veel impact in het leven van mensen. Daarom is het belangrijk dat mensen terecht kunnen bij de gemeente met klachten. En als ze daar niet uitkomen, dat ze terechtkunnen bij de onafhankelijke ombudsman.”

Gezamenlijk belang

“Volgens mij staan we samen met z’n allen voor hetzelfde: het belang van de inwoners, en een goede dienstverlening. Daarom ben ik ook blij veel mensen te hebben gesproken, zoals de burgemeester, fractievoorzitters, raadslieden. Dat geeft vertrouwen voor een prettige samenwerking. Als je elkaar kent en weet te vinden, maakt dat een constructief gesprek mogelijk, óók als er moeilijkere gesprekken te voeren zijn. Ik kijk uit naar de samenwerking en het voortzetten van de dialoog.”

Maandelijks inloopspreekuur: ombudsman aanwezig op donderdag 6 juni

Van Eck voegt direct daad bij het woord. Elke eerste donderdag van de maand van 12:30 tot 15:00 uur is het inloopspreekuur van de Gemeentelijke (Jeugd)ombudsman in het Servicecentrum in Leidschendam. Deze maand valt dat op donderdag 6 juni. Carina van Eck zal op die dag samen met haar team direct persoonlijk voor u klaarstaan.