Direct naar content

Keti Koti 2024 in Den Haag

Nieuws

“Belangrijk om samen bij stil te staan”

Carina van Eck was dit jaar vanuit haar functie als Gemeentelijke ombudsman én bestuurder van Discriminatie.nl Den Haag aanwezig bij de herdenking en kranslegging in verband met Keti Koti. Dit is de viering van het einde van de slavernij in in Suriname en de Caraïbische eilanden.

Keti Koti 2024 Den Haag Carina van Eck Ombudsman Discriminatie.nl Den Haag

Op 1 juli 1863 werd slavernij officieel afgeschaft in de Nederlandse koloniën. Keti Koti is een herinnering aan een pijnlijke geschiedenis, het lijden van miljoenen tot slaaf gemaakte individuen en de langdurige effecten die het heeft gehad op hun nakomelingen en op onze samenleving.

Keti Koti in den Haag 2024

In Den Haag werken diverse organisaties samen om Keti Koti vorm te geven. Op 30 juni was de herdenking en rondom 1 juli vinden diverse activiteiten in de stad plaats.

Carina van Eck was dit jaar vanuit haar functie als Gemeentelijke ombudsman én bestuurder van Discriminatie.nl Den Haag aanwezig bij de herdenking en kranslegging in verband met Keti Koti. Dit is de viering van het einde van de slavernij in in Suriname en de Caraïbische eilanden.

Wat betekent zo’n moment als dit voor haar?

“Het is belangrijk om samen stil te staan bij de gruwelijke periode van de trans-Atlantische slavernij in ons gedeeld verleden. En structureel aandacht te besteden aan de doorwerkingen ervan.”

Discriminatie.nl Den Haag Keti Koti 2024: Free Heri Heri For All

Discriminatie.nl Den Haag onderschrijft het belang van 1 juli, waarop we kijken naar zowel de geleerde lessen uit ons gedeeld verleden als naar een gedeelde toekomst. Op die dag zelf zijn wij dit jaar te vinden bij de viering van Keti Koti in ‘t Paard, onder de noemer Free Heri Heri for all. Meer weten? Klik hier.

Heb jij discriminatie ervaren of waargenomen? Meld het wél. Samen kunnen we een inclusievere samenleving bevorderen. 

Kom je er niet uit met een klacht bij de Gemeente Den Haag? Meld het bij de Ombudsman. Dan kijken wij samen of, en zo ja hoe, we je verder kunnen helpen.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op www.discriminatie.nl/DenHaag.