Direct naar content

Carina van Eck beëdigd als nieuwe Gemeentelijke ombudsman van Den Haag

Nieuws

Den Haag, 25 april 2024 — In de gemeenteraadsvergadering is Carina van Eck vandaag officieel beëdigd als de nieuwe Gemeentelijke ombudsman voor Den Haag. In Leidschendam-Voorburg staat dit op de planning voor de raadsvergadering van 4 juni. Van Eck neemt het stokje over van Addie Stehouwer, die sinds 1 januari 2020 deze belangrijke rol vervulde. Van Eck, een ervaren jurist en rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Amsterdam, begint haar nieuwe functie met een missie om de dienstverlening en klachtafhandeling binnen de gemeenten verder te verbeteren.

Carina van Eck beëdigd als nieuwe Gemeentelijke ombudsman Den Haag
Ombudsman Den Haag Carina van Eck. (Den Haag 25-04-24) Foto: Frank Jansen

Soepele overgang

Addie Stehouwer treedt per 1 juni terug, waarna Van Eck op 5 juni haar verantwoordelijkheden als ombudsman zal oppakken. In de periode tot juni zullen Stehouwer en Van Eck nog veel uitwisseling hebben, om de overgang zo soepel mogelijk te maken. Deze naadloze overgang zorgt ervoor dat de inwoners van Den Haag en Leidschendam-Voorburg ononderbroken toegang blijven houden tot onafhankelijke en zorgvuldige ondersteuning bij hun klachten.

In Den Haag is discriminatie meldpunt Discriminatie.nl Den Haag ondergebracht bij de Gemeentelijke ombudsman. Van Eck zal hier dus ook verantwoordelijk voor zijn in Den Haag.

Het belang van de Gemeentelijke ombudsman

“Bewoners en ondernemers zijn op vele terreinen afhankelijk van de gemeentelijke dienstverlening,” zegt Carina van Eck. “Als ze vastlopen kunnen zij terecht bij de Gemeentelijke ombudsman, die hun klachten onafhankelijk en zorgvuldig behandelt. Klachten zijn er om opgelost te worden, maar ook om van te leren en het voortaan beter te doen. Als Gemeentelijke ombudsman wil ik een brugfunctie vervullen tussen de leefwereld van mensen en de systeemwereld. En daarmee een bijdrage leveren aan de kwaliteitsverbetering van de dienstverlening.”

Ervaring en toewijding

Met haar uitgebreide achtergrond, met rollen bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en het Ministerie van Justitie, evenals haar werk voor het VN-vluchtelingenprogramma, brengt Van Eck een schat aan ervaring en een diep begrip van de complexe uitdagingen waarmee burgers geconfronteerd kunnen worden. Deze ervaringen zullen haar goed van pas komen in haar streven om de kwaliteit van de gemeentelijke diensten te verbeteren.

Een aanpak gericht op samenwerking

In haar nieuwe rol als Ombudsman benadrukt Van Eck het belang van samenwerking: “Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met de gemeenteraden, maatschappelijke organisaties en de burgers om te zorgen dat hun stemmen gehoord worden en dat er actief op hun behoeften wordt ingespeeld. Samen kunnen we werken aan een transparantere, toegankelijkere en rechtvaardigere gemeente.”

De gemeente Den Haag verwelkomt Carina van Eck en ziet uit naar de positieve veranderingen die haar leiderschap zal brengen.

Meer Informatie

Voor meer informatie kunnen belanghebbenden contact opnemen met de Ombudsman via ombudsman@denhaag.nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE, NIET VOOR PUBLICATIE

Voor vragen of meer informatie, kunt u terecht bij Erwin Lima, telefonisch te bereiken op 06 51682521.

Feestdagen

Met de aankomende (feest)dagen zijn wij minder goed telefonisch bereikbaar;   Hemelvaartsdag  |  Donderdag 9 mei  |  alleen via e-mail bereikbaar Dag na Hemelvaartsdag  | …

Lees het nieuwsbericht: Feestdagen
Nieuws